În top este un avocat american de origine română, care reuşeşte, din serviciile juridice, să câştige, peste Ocean, mai bine de un milion de lei anual. Nici Mircea Diaconu nu are motive de îngrijorare. Pensia şi banii proveniţi din prestaţiile actoriceşti îl ajută să trăiască liniştit. Câştigarea scrutinului din 25 mai le-ar asigura oricum cinci ani de liniște financiară.
Aproape 1,2 milioane de lei a câştigat Peter Costea în 2013, unul dintre cei opt candidaţi independenţi intraţi în cursa pentru europarlamentare. Altfel spus, venitul său lunar a fost echivalent cu 22.700 de euro. Peter Costea trăieşte în America de 36 de ani şi profesează ca avocat. Spune despre el că este un apărător al familiei şi moralei creştine, iar în cursa pentru Bruxelles este susţinut de mai multe culte neoprotestante.
Locul secund în topul candidaţilor independenţi cu cele mai mari venituri este ocupat de Valentin Eugen Dăeanu. Inginerul de 46 de ani este om de afaceri şi a câştigat anul trecut peste 760.000 de lei. Lucrează la o companie specializată în transfer internaţional de bani şi îşi completează câştigurile cu venituri din investiţii. Pe întreaga perioadă a anului trecut, Valentin Eugen Dăeanu a totalizat venituri de 763.676 lei
Nici Mircea Diaconu nu stă rău cu banii. Statutul de pensionar i-a adus, anul trecut, aproape 20.000 de lei, la care a adăugat alţi 14.000 de lei din pensia de merit. Şi-a completat veniturile cu banii din drepturi de autor, reprezentaţiile de la Teatrul Nottara şi sumele primite în schimbul închirierii unei locuinţe. Cumulat înseamnă 120.000 de lei.
Fosta gimnastă Corina Ungureanu a reuşit să câştige din consilierea pe probleme de sport a primarului din Ploieşti 10.000 de lei, în 2013. Şi-a completat veniturile cu renta viageră în valoare de 70.000 de lei.
Un trai îndestulător are şi Paul Purea, medicul neurochirurg ce profesează în Germania şi care îşi doreşte să ajungă în Parlamentul European.
Iulian Capsali declară că s-a întreţinut doar administrând o asociaţie de proprietari.
Dănuţ Liga este singurul candidat care se declară fără venituri.
Cine va ajunge în Parlamentul European în urma scrutinului din 25 mai va câştiga, într-un singur an, aproape 100.000 de euro pe an doar din indemnizaţie.