Noul PNL, cutremure în teritoriu. Vechii liberali se luptă cu democrat-liberalii pe controlul filialelor

Data publicării:
fuziune pnl pdl

La centru, nu s-a ajuns încă la un acord asupra criteriilor care vor stabili ponderea PNL-PDL în conducerile comune ale filialelor judeţene.

Conform unor surse politice, vechii liberali vor să impună ca element decisiv rezultatele fiecărei părţi la ultimele europarlamentare şi prezidenţiale, la pachet cu numărul de aleşi parlamentari şi locali. Vechiul PNL şi-a finalizat propria evaluare.

Funcţionarea filialelor judeţene se va face în baza unor criterii stabilite de comun acord de cele două părţi care să ţină cont de rezultatele fiecarei filiale. Sunt cel putin 30 de judeţe unde situaţia este clară, lucrurile sunt lămurite. De exemplu Ilfovul, Aradul”, a spus Marian Petrache, secretar general al PNL.

Pretenţiile liberalilor îi nemulţumesc pe oamenii lui Vasile Blaga. La Gorj, democrat-liberalii se folosesc de problemele în justiţie pe care le au colegii din PNL pentru a obţine controlul. La Deva, după arestarea liderului liberal Mircea Moloţ pentru fapte de corupţie, lupta se dă între liberali. Liderul PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, vrea scaunul de lider, în detrimentul şefului PNL Deva, Tiberiu Balint, alt liberal urmărit penal.

Calitatea de membru PNL a domnului Balint nu este pusă în pericol. Singura problemă ridicată este datorită, cum să spun, unei lipse de seriozităţi vis-a-vis de funcţia pe care o ocupă ca şi vicepreşedinte la CJ, domnia sa dându-şi demisia, retragându-şi demisia aşa subit într-o organizaţie politică, preşedintele organizaţiei judeţene nu are cum să fie într-o organizaţie solidă decât persoana care are cea mai mare legitimitate”, a precizat Bogdan Ţîmpău, lider interimar PNL Hunedoara.

În Neamţ, democrat-liberalii încearcă să-şi impună candidaţii la alegerile din 2016. Deşi înţelegerea iniţială prevedea că lista să fie făcută prin consultări comune, liderul PDL Neamţ, Alexandru Drăgan, şi-a anunţat deja candidatura la funcţia de şef al Consiliului Judeţean.

„Nu a venit încă grefa de la Tribunal şi, prin urmare, suntem două partide separate: PDL şi PNL. Am vorbit şi la Bucureşti, am sprijinul domnul preşedinte Vasile Blaga”, îşi explică gestul primarul de Taşca.

La Brăila, vechiul USL încă trăieşte. Vechii liberali nu renunţă la alianţa cu PSD prin care au obţinut vicepreşedinţia Consiliului Judeţean, chiar şi după ce Alexandru Nazare şi-a dat demisia din fruntea filialei PDL Brăila, ca un gest de protest.

E o relație destul de complicată. Din păcate, asperități care vin din trecut. Se pare că pentru unii au fost mai importante decât ceea ce urmează să facem de aici încolo”, a precizat Cătălin Boboc, președinte PNL Brăila.

Conducerea de la Bucureşti îşi recunoaşte neputinţa: „Nu e ceva anormal dacă apar puncte de vedere diferite. Categoric, îi vom chema la Bucureşti”, a spus Marian Petrache, secretar general al PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri