„Oprim la facultăți, lipim un banner cu „Totul pentru Educație, UVT, A13”, după care punem foaia cu semnături ca să semneze studenții, împărțim niște flyere și ne întoarcem la autobuz” - Respectat întocmai, planul a funcţionat: şi alţi studenţi s-au lăsat convinşi să susţină ca votul lor să conteze într-o proporţie mai mare la alegerea viitorilor rectori.
- Vă încurajăm să aveți puterea să ieșiți în față să vă cereți drepturile și să cereți Ministerului ca educația să fie pe primul loc.
„Da, am să mă alătur. Mi se pare foarte bine din partea lor că au început această acțiune”, a spus o studentă.
„O să mă alătur și sunt sigură că și o mare parte din colegii mei vor lua inițiativă în demersul acestor acțiuni”, a adăugat o altă studentă.
„E un mod de protest prin care putem să arătăm Timișoarei ce vrem să facem și putem ajunge rapid de la facultate la facultate”, afirmă Florin Vilcea, vicepreședinte ANOSR.
Studenţii care au transformat de câteva zile un amfiteatru al Universității de Vest din Timișoara în dormitor spun că au de gând să rămână aici, până când Ministerul Educaţiei va modifica legea.
„Mai puțin somn, da, am făcut chetă pentru mâncare și apă de la robinet de la băi, pentru că suntem studenți, dormim în cămine, bursele sunt mici”, a spus unul dintre studenți.
Pe lângă creşterea ponderii în alegerea rectorilor, de la 10 la 25%, tinerii mai cer alocarea unui procent mai mare din PIB pentru Educaţie, dar şi burse mai mari.
Ministrul Sorin Câmpeanu a declarat că se lucrează la o nouă lege a Educaţiei, fără să precizeze dacă modificările includ şi solicitărilor studenţilor.