În fotografiile făcute de profesori în timpul sesiunii de lucru de la Predeal apar și mai multe dansatoare exotice. Întâlnirea a fost organizată de directorul Direcţiei Generale a Învăţământului Universitar din Ministerul Educaţiei, care susţine că animatoarele au intrat în sala de conferinţe după încheierea dezbaterilor. În plus, ar fi fost vorba de o surpriză din partea conducerii hotelului.
„Programul nu are - şi vreau să subliniez -, nu are nicio legătură cu proiectul derulat”, spune Ştefan Ioan Groza, managerul proiectului.
„Mă rog, ei sunt mai în vârstă, am zis să fie o chestie amuzantă. Eu trebuie să vin cu ceva să fac diferenţa faţă de alte locaţii. De ce m-ar alege pe mine şi nu pe alţii”, spune Florin Cojocaru, managerul hotelului.
Unii dintre participanţii la dezbateri povestesc că spectacolul de divertisment a transformat sesiunea de lucru într-o veritabilă sărbătoare.
„Am auzit că a fost petrecere, că au stat toată noaptea. Dar nu ştiu, nu am intrat în amănunte”, spune prof. Ioan Rotar, prorector USAMV.
La eveniment au participat 60 de profesori, de la patru universităţi de Ştiinţe Agricole şi Politehnică din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Deşi nu a participat la eveniment, prorectorul USAMV Cluj-Napoca, Adrian Oros, şi-a dat demisia, pentru simplul fapt că este coleg la instituţia de învăţământ cu Ştefan Ioan Groza, directorul Direcţiei Generale a Învăţământului Universitar din Ministerul Educaţiei şi cel care a organizat evenimentul. Adrian Oros spune că şi acesta ar trebui să renunţe la funcţie, pentru ca imaginea USAMV să nu aibă de suferit. Şi mai mulţi deputaţi liberali care fac parte din comisia pentru învăţământ au cerut Ministerului Educaţiei să ia măsuri.
Dezbaterea a fost organizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 11 milioane de lei, care avea scopul de a dezvolta o relaţie mai bună între universităţi şi licee şi între elevi şi profesori.